Ozana Barabancea: “M-am trezit cu notorietatea la ușă și am tratat-o de sus! Niciodată invers!”

_MG_1722

Când spui Ozana Barabancea primul cuvânt care îți vine în minte este talent. O femeie tonică, energică, veselă care te binedispune prin felul ei de a fi. Deja cei mai mulți dintre voi ați avut ocazia să o vedeți la TV, sau în concertele ei și cu siguranță ați fost seduși de frumusețea cu care reușește să transmită trăirile prin intermediul muzicii. Așadar, doamnelor și domnilor, Ozana Barabancea:

R.I:   Dacă ar fi să vă alegeți un cuvânt care v-ar defini traseul carierei până în momentul de față, care ar fi acela?

O.B:  Cred că ar fi mai multe: începând cu determinare și încredere în mine.

R.I:   Pentru că luna martie este luna dedicată femeilor, aș vrea să vă întreb dacă îi este mai greu unei femei să pătrundă și să se mențină în lumea artistică decât unui bărbat. De ce?

O.B:  Habar nu am să fie vreo rețetă. Eu o iau ca pe o meserie dragă, nu ca pe o glorie țintită! M-am trezit cu notorietatea la ușă și am tratat-o de sus! Niciodată invers!

R.I:  Când a fost momentul în care ați simțit că muzica e calea?

O.B: Muzica e calea mea…și în general arta – teatrală, cinematografică, fotografică, dansul, audiovizualul, tot ceea ce transmite emoție și te pune pe gânduri. Cred că am fost norocoasă că am ales  să fac ceea ce îmi place și am făcut-o cu ușurință, dezvoltându-mi  astfel talentul nativ.

IMG_4317 (Large)

R.I:   Care este momentul în care un artist se consideră împlinit din punct de vedere profesional?

O.B:  Momentul ăsta e greu de definit sau de stampilat…poate fi întâlnit de mai multe ori în viață. Cred că orice moment în care se regăsește în  arta lui, și mai ales când arta lui este  apreciată de cei din jur!

R.I:   Se spune că fiecare meserie are sacrificiile ei, mai ales acele meserii făcute din pasiune. Care a fost cel mai mare sacrificiu pe care l-ați făcut pentru a ajunge în punctul în care vă aflați acum în ceea ce privește cariera artistică?

O.B:   Sacrificii conștiente nu am făcut, pentru că am  fost o răsfățată. În schimb mi-a dat palme viața, ca să mă trezească la realitate, să îmi scot gărgăunii din cap și asta am pățit-o când profesorii sau mentorii mei îmi spuneau că nu am talent și că nu știu muzică. M-au pus la respect și bine mi-au făcut! M-am pus cu burta pe carte!

R.I:    Ce înțelege românul prin artă? Se mai face artă în România?

O.B:   O, DA! Se face artă în România și sălile spectacolelor sunt pline. Chiar și de copii. Mă bucur să văd copii mici în săli de spectacole. Lumea vrea artă vie, vrea muzică bună și nu evită să cumpere bilete la o gamă largă de spectacole, de la show-uri de improvizație până la spectacole fastuoase de operă și balet. Lumea merge la vernisaje, la spectacole de jazz, folk, lumea vrea să simtă respirația artistului și să îi atingă aura nobilă.

R.I:    Cum este omul Ozana în spatele reflectoarelor? Care sunt hobby-urile ei?

O.B:   Eu sunt la fel și în fața lor și în spatele lor. Asta mă face autentică. Și asta mi-a adus un plus de admiratori.

R.I:     Ce înseamnă să fii femeie?

O.B:    Să vrei să fii frumoasă și să ignori timpul, să fii mamă și să îi mulțumești zilnic Celui de Sus că ai doi copii minunați.

R.I:     Cum ar arăta lumea fără artă și artiști? Am putea elimina arta din viețile noastre? 

O.B:    Am fi roboți. Nici măcar triști nu am mai putea fii. Am fi marionete.

IMG_4232 (Large)

R.I:     Dacă ar fi să alegeți între Jazz și televiziune, pe care din cele două ați alege-o?

O.B:    Aș alege orice este autentic … atâta timp cât mă simt utilă. Să evităm rutina și să ne facem viața frumoasă, fie cu jazz fie cu cinematografie, fie cu televiziune.

R.I: De ce anume credeți că au nevoie românii pentru a se “împrieteni” cu arta? De ce fugim cu atâta conștiență de artă?

O.B:    Cine fuge de artă? Eu vă contrazic. Românii vin și în parcuri, cu miile, să asculte muzică live.

R.I:     Și pentru că mărțișorul este un șnur compus din alb și roșu, vă voi ruga să asociați fiecare din aceste două culori cu un moment important din viața dvs. și să argumentați alegerea.

O.B:    Culoarea albă este pace și liniște și echilibru. Culoarea roșie e iubire și pasiune și veselie. Momentul vieții mele asociat cu mărțișorul ar putea fi când mi-am privit prima oară copiii dormind, singuri în pat și mi-am dat seama ce fericită sunt!  🙂

Iar dacă doriți să aflați mai multe despre artistul Ozana Barabancea și să fiți la curent cu noutățile, o puteți găsi pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s