Invitație la teatru: Piesa “-Eu am trecut prin asta…-Tu ştii?” de Ana Celea

DSC_2883w

Ana Celea

În rândurile ce urmează vă voi invita să citiți un interviu realizat cu noua noastră colegă, Ana Celea, în care ne va permite să aruncăm un ochi în culisele spectacolului de teatru ce urmează să își aibă premiera pe data de 24 Ianuarie 2015. Îi urăm succes în organizare și emoții constructive la prima reprezentație 🙂

R.I: Ca proaspăt membru al echipei noastre, la categoria Arte dramatice-teatru, ai realizat un prim articol extrem de interesant despre festivalul indepedent Undercloud. Să facem cunoştinţă cu tine- spune-ne despre Ana Celea.

A.C: Recunosc că nu mă cunosc pe mine însămi în întregime. Mai am multe de învăţat în ceea ce mă priveşte şi am ajuns să conştientizez că e posibil să nu reuşesc niciodată să mă cunosc cu adevărat. Omul e în schimbare continuă şi aşa sunt şi eu, o apă curgătoare. Pe lângă faptul că autodescrierea e foarte grea, există acea graniţă finuţă pe care o poţi călca foarte uşor spunând doar lucrurile care te înalţă-n ochii altora, abandonând sinceritatea. Atunci când nu eşti sincer(ă) te transformi în ceva mai urât, orice ai spune.

Vin de la mare, de la soare, dintr-un oraş relativ mare. De mic copil o ard aiurea pe nori, iar când nu sunt pe nori, mintea tot acolo e. Tatăl meu a fost inginer horticol şi rugbist, a fost respectat în oraş şi intentiona să-i fiu bastonaş la bătrâneţe. Mama a vrut să fiu economist şi asta şi sunt în viaţa de zi cu zi, dar chiar şi aşa, banii îmi fug mereu din portofel. Oamenii din oraşul meu natal voiau să fiu cântăreaţă, dar eu le-am spus că nu o să le cânt în strună niciodată.

Totul pentru mine e o provocare şi accept totul cu un calm nemaiîntâlnit în neamul meu. Adevărul e că sunt zen la suprafaţă, în timp ce, de cele mai multe ori, în mine se află un vulcan care abia aşteaptă să erupă. Aşa am crescut, punând suflet în tot ce fac, ceea ce mă oboseşte uneori. Nu-i bai, sunt o cascadă plină de energie.

Cu spiritul vesel şi optimist moştenit de la tata şi caracterul puternic luat de la mama tot vâslesc prin valurile vieţii, cu furtuni, cu ape calme, cu soare şi nori. Bună, rea, asta sunt. Dacă ar fi să mă descriu într-un singur cuvânt: enigmatică, pentru că nu ştii la ce să te aştepţi de la mine; sunt suprinzătoare, cum spune o persoană dragă mie.

R.I: Când ţi-ai dat seama că teatrul este ceea ce îţi doreşti?

A.C: Este un proces complicat. Am trecut prin diferite etape ale vieţii ca să pot conştientiza că teatrul trezeşte sentimente complexe şi emoţii, care mă împlinesc, mă definesc ca om, ca fiinţă cu bune şi rele.

R.I: Îţi mai aduci aminte care a fost prima piesă de teatru pe care ai vizionat-o? Ce “gust” ţi-a lăsat?

A.C: Daaaaa! Punguţa cu doi bani, la teatrul de păpuşi. O reacţie surprinzătoare că păpuşile vorbesc, se mişcă singure şi au sentimente ca şi oamenii, aceeaşi reacţie pe care o au copiii când privesc la televizor, caută personajele de pe ecran, în cutia televizorului.

R.I: Pe data de 24 ianuarie 2015 va avea loc prima piesă creată de tine. Spune-ne mai multe despre acest proiect.

A.C: Acest proiect, odată început, se va dezvolta pas cu pas, cu multă răbdare, ţinând cont de criticile şi aprecierile primilor spectatori şi ai următorilor spectatori, dacă vor exista… aşa cum piesa implică participarea publicului la desfăşurarea ei, aşa şi proiectul implică publicul în dezvoltarea lui, iar la final, abia atunci se vor putea face discuţii ample asupra proiectului şi ţi-aş putea spune ce am simţit pe parcursul lui. Deocamdată este doar o emoţie.

R.I: Cât de greu este să organizezi totul de la cap la coadă? Ce presupune organizarea unei piese de teatru?

A.C: Din punctul meu de vedere, partea cu organizarea, mi s-a părut uşoară deoarece am avut şi am alături de mine, prieteni , cunoştinţe care m-au sprijinit de la început, din dragoste pentru artă. Şi când e din dragoste, nimic nu pare greu, indiferent ce ai întâmpina.

R.I: Unde se va putea viziona piesa?

A.C: Debutul piesei “- Eu am trecut prin asta…-Tu ştii?” va avea loc la Teatrul La Scena.

R.I: La ce fel de subiect se vor putea aştepta spectatorii?

A.C: Cum am spus mai devreme, la desfăşurarea piesei sunt implicaţi şi spectatorii, piesa relatează momente de impact ale vieţii pe care le poate trăi sau le-a trăit deja oricine.

R.I: Care crezi că va fi punctul forte al spectacolului?

A.C: Eiiiii… aici e o surpriză! Dar ca să nu te las fără niciun răspuns, o să dezvălui într-un mod misterios, unul din personajele din piesă: “Frumoasă eşti, deşteaptă eşti, mai rar asta … dar avem o mică problemă! spuse dl. mustăcios, mângâindu-şi tandru burtica crescută cu grijă.”

DSC_9395-afis

2 thoughts on “Invitație la teatru: Piesa “-Eu am trecut prin asta…-Tu ştii?” de Ana Celea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s