Monica Lazăr – Despre fotografie, concept și povești

120

Pe Monica Lazăr am “cunoscut-o” prin intermediul grupurilor online de fotografie pe care le frecventez ca fotograf. Fiind o pasionată a fine-art-ului și a fotografiei conceptuale, prima imagine a Monicăi pe care am văzut-o m-a furat din prima. Ulterior aveam să aflu că este vorba de un autoportret și să admir și alte imagini din aceeași serie.

Mai apoi, mi-am dorit să urmăresc lucrările ei, și am rămas plăcut surprinsă de stilul visător, simplu dar în același timp misterios pe care Monica îl abordează. Se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte, și pot spune cu tărie că imaginile ei, nu doar că spun o poveste, dar te ajută să faci parte din ea. Culorile calde, hainele care par că au călătorit în timp și nu în ultimul rând capacitatea Monicăi de a fi tot timpul diferită deși imaginile realizate, așa cum spuneam, sunt autoportrete, pot fi considerate metafore ale trecerii timpului.

Dorind să aflu și mai multe despre Monica, am găsit pe site-urile de specialitate o bună parte din lucrările ei fotografice, care vorbesc de la sine. Toate seriile de portrete sunt imagini care reușesc să stârnească emoții.

Astfel, ce manieră mai bună de a începe noul an, decât prin a afla mai multe despre Monica, într-un interviul care sunt sigură că va vorbi nu doar despre fotograful Monica, cât mai ales despre omul și artistul care realizează din dragoste aceste imagini magice, în numărul de Ianuarie.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s