Oana Rainer – pasiunea din spatele scenei de teatru

12336013_1173004829395106_2098328275_nAstăzi o să vorbesc despre Oana Rainer. Cine e Oana Rainer? Înainte de toate, Oana este o iubitoare de teatru și face în așa fel încât să nu stea prea mult despărțită de el.

Ca întodeauna îmi este greu să spun și să mă explic cum aleg oamenii despre care să scriu sau cărora vreau să le iau interviu. De ce vreau să vă fac cunoștință cu ea? Uite așa de chestie, pentru că un spectacol de teatru … e realizat și cu alți oameni.

Oana a terminat Antropologia. Încă nu și-a luat licența. Ea s-a îndragostit de arta teatrului de prin liceu. A făcut parte din trupa de teatru a liceului. Atunci a facut cunoștință pentru prima oară cu scena și cu universul ei infinit. Inițial a vrut la actorie, dar pe parcurs și-a dat seama că-si doreștesă fie omul care se asigură că un spectacol iese perfect.

Am cunoscut-o pe Oana la voluntariat, în cadrul festivalului de teatru independent Undercloud. Eu voiam să scap de timiditate. Ea, după o lungă depresie, venise să-și vindece sufletul. Așa a simțit că dragostea și pasiunea pentru teatru o să o readucă la viață.

“Când pregatești un spectacol e foarte important să ai alături de tine oameni care au aceeași pasiune, care să-și dorească să depună tot efortul ca spectacolul să iasă ireproșabil”, îmi spune Oana.

În momentul de față, ea lucreaza la UNATC, pe postul de casier, iar la Godot Café ca recuziter. Trece printr-o etapă în care mai mult stă și observă: “Mă simt ca un burete și absorb orice informație pe care o primesc”, de la oamenii care fac teatrul independent de multă vreme..

Dacă ți-am trezit interesul și vrei să o cunoști pe Oana, stai în zonă și “păzește” blogul, ca să vezi primul/prima interviul. 😀

 

 

 Autor: Ana CELEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s