Fotografia la înălțime – Dan Mihai Bălănescu și pasiunea pentru imagine

1604977_10203867685924103_3868305852839175642_nCând ai dragoste de imagini, nu mai contează că sunt -20 de grade afară, că te urci pe cine știe ce bloc înalt sau orice altceva. Iar Dan Mihai Bălănescu este unul din acei fotografi care ridică fotografia la înălțime la propriu.

Sunt enorm de mulți oameni îndrăgostiți de imagine, care redau tot soiul de subiecte în felurite moduri, însă aș îndrăzni să spun, fără a încerca vreo urmă de exagerare, că Dan reușește să surprindă cadre pe care orice fotograf s-ar simți invidios.

Și pentru a vă da și un exemplu clar, aș putea să vorbesc despre imaginea atât de discutată în care se puteau observa Bucegii, deși cadrul era realizat din centrul Bucureștiului. Iar aici aș vrea să adaug că oricât de incredibil pare, aceea este realitatea, chiar dacă mulți au senzația că este o suprapunere în Photoshop. Condițiile atmosferice, înălțimea aleasă corespunzător și evident cunoștințele dar și un echipament pe măsură au reușit să fie ingredientele perfecte pentru realizarea unei astfel de imagini excepționale.

_z2a7433mica

Dacă ar fi să îmi aleg o imagine favorită dintre toate pe care le face, sincer mi-ar fi tare greu, însă cu siguranță printre alegerile mele s-ar număra fotografiile cu castelul Peleș, sau Bucureștiul văzut în atâtea feluri și surprins în atâtea momente. Și tocmai din aceste motive, și prin intermediul oamenilor de artă ca cei despre care ne place atât de mult să vorbim, putem să ne îndrăgostim încă odată de România, atunci când poate credem că nu mai avem motive să o facem.

Iar pentru că numărul din Martie va fi unul special, veți avea ocazia să îl cunoașteți puțin mai bine pe Dan, într-un interviu pe care am plăcerea să vi-l prezint. Până data viitoare, vă las cu imaginile de mai jos, care cu siguranță grăiesc mai mult decât 1000 de cuvinte.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s