Despre geometria eleganței – povestea Lemnia continuă

V-ați gândit vreodată cum ar fi să transpuneți o formă geometrică într-o geantă plină de personalitate care să vorbească despre voi? Dacă sunteți curioase să aflați mai multe, dar mai ales să vedeți cum se continuă povestea Lemnia despre care începusem să vă vorbesc cu ceva timp în urmă, vă invit să savurați următoarele rânduri pline de noutăți 🙂

R.I.:  Anul acesta se împlinesc doi ani de când nu am mai povestit în paginile revistei noastre despre Lemnia. Ce lucruri s-au mai schimbat de atunci? Cum se continuă povestea Lemnia?

R.C.: Deși îmi pare că a trecut foarte puțin timp de când ne-am întâlnit ultima dată, s-au întâmplat multe lucruri frumoase de atunci. Am lansat noi colecții și, pe lângă genți, acum se regăsesc și portofele printre creațiile noastre. În plus, am introdus noi materiale în afară de lemn și piele în realizarea obiectelor-pentru moment, pluta și denimul.

Foto: Razvan Chelu

Povestea Lemnia a ajuns să fie cunoscută și apreciată la nivel internațional, fiind invitați să participăm la expoziții din Londra unde ne-am extins rețeaua de colaboratori, gențile noastre putând fi găsite acum în magazine din Londra, Paris și Amsterdam, iar în această perioadă pregătim deja genți pentru Atena și Berlin.

Foto: Luminita Popescu

R.I.:  Pe pagina de Facebook am descoperit câteva modele de-a dreptul îndrăznețe, care par cumva rupte din viitor. Cum v-a venit ideea de a crea aceste forme geometrice și de ce acestea?

R.C.: Mi-a plăcut mult geometria de când am “cunoscut-o” prima dată, în școala generală iar în facultate am studiat-o la un nivel avansat, fiind o disciplină indispensabilă pentru un arhitect.

Prin colecția Geometric am realizat o nouă asociere inedită, în afară de cea a materialelor: aceea a liniilor naturale (desenul fibrei lemnului) și conturul exact, matematic. Am apelat la formele geometrice de bază (cercul, pătratul și triunghiul) pe care le-am scos din spațiul bidimensional și le-am dat viață, transformându-le în genți.

Foto: Luminita Popescu

R.I.: Cum ați descrie geanta perfectă pentru o femeie, din perspectiva creatorului?

R.C.:  Imaginea nu este doar modul în care ne exprimăm prin haine, machiaj, tunsoare, accesorii, ci, mai ales, un limbaj propriu, de sine stătător, pe care îl exersăm cu noi înșine. Astfel că, în aspectul exterior se vor vedea trăsăturile noastre de personalitate, nivelul de educație, al stimei de sine, problemele și dilemele noastre, dar și împlinirile, salturile noastre.

Geanta perfectă poate contribui la starea pe care o femeie o emană prin această ecuație a identității vizuale la care ceilalți se vor raporta.

Foto: Luminita Popescu

R.I.: Având în vedere cât de bine au fost primite de către doamne aceste genți, v-ați gândit pe viitor să lansați și o linie pentru bărbați?

R.C.:  Se pare că ne „citești” gândurile, sau, în cazul de față, viitoarele proiecte! Spre suprinderea noastră plăcută, în cadrul diverselor evenimente la care suntem invitați, ajunge la standul Lemnia și un public masculin – un public educat spre frumos, spre obiecte unicat, astfel încât a pornit ideea realizării unei linii de genți pentru bărbați, la care lucrăm deja de ceva timp și pe care preconizăm că o vom lansa în toamnă.

Foto: Razvan Chelu

 

R.I.:  Cu ce noutăți vă mai așteptăm în viitorul apropiat?

R.C.: În curând vom deschide ușile noului studio din București – un spațiu creativ și flexibil, dedicat celor care sunt curioși cum ia naștere un obiect marca Lemnia, dar și celor care vor să achiziționeze gențile noastre.

De asemenea, așa cum îți povesteam și mai devreme, ne pregătim pentru colaborări cu magazine din Grecia și Germania, iar în vara care tocmai a început avem programate participări în cadrul unor expoziții internaționale, unde sperăm să putem puncta și România pe harta designerilor „de frumos”.

Atât pagina de Facebook, cât și site-ul nostru, țin la curent iubitoarele de modă și design cu tot ce se întâmplă nou în povestea Lemnia.

This slideshow requires JavaScript.

Credite foto: Razvan Chelu

Luminita Popescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s