Anca Pârlea: “Să simţi energia publicului este cea mai mare răsplată”

E tânără, dar talentul nu ţine cont de vârstă, iar în ceea ce priveşte talentul, invitata mea de azi din cadrul categoriei de muzică îl are din plin :). Născută la Craiova, a urmat studiile Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, a impresionat prin prezenţa sa la X Factor, iar azi o avem alături pe pagina noastră. Dragii noştri cititori, Anca Pârlea :). 

L. N.:Prima întrebare, evident, este legată de tine: cine este Anca Pârlea?
A. P.: – Anca Pârlea mă numesc. Sunt o persoană simplă care iubeşte muzica.

L. N.:Cum a pătruns muzica în viaţa ta?
A. P.: – La noi în familie se cântă muuuuult! 🙂 De când mă ştiu am trăit cu muzica. Fraţii mei fac muzică, şi atunci mi-a fost foarte uşor să îmi dau seama ce vreau să fac atunci când o să fiu mare. Am avut exemplu în familie :).

L. N.:Ce înseamnă muzica pentru tine?
A. P.: – Muzica este modul meu de a mă adresa, de a mă exprima în faţa oamenilor, prin care mă fac înţeleasă cel mai bine. Este limbajul cunoscut de toate sufletele de pe acest Pământ.

L. N.:Mai degrabă live pe scenă sau mai degrabă studio?
A. P.: – Prefer varianta live. Să simţi energia publicului este cea mai mare răsplată. Sentimentul este unic şi te face să-ţi doreşti să fii tot mai bun în ceea ce faci.

L. N.:Ce este cel mai greu atunci când pregăteşti un spectacol?
A. P.: – Totul e greu! 🙂 Dar rezultatul merită din plin toate eforturile şi sacrificiile făcute de fiecare dintre noi. Atunci când culegi laurii uiţi de stres, de nopţile pierdute, de absolut tot.

L. N.:Care a fost cel mai fain lucru care ţi s-a întâmplat vreodată pe scenă?
A. P.: – În urmă cu câţiva ani am avut ocazia să cânt la Sala Palatului, în Bucureşti. Nimeni nu mă cunoştea, nu auzise de Anca Pârlea. Când am început să cânt, toată lumea s-a ridicat şi a început să cânte cu mine. Pentru mine a fost extraordinar! O senzaţie…unică!

L. N.:Dar cel mai amuzant?
A. P.: – Amuzante…Sunt muuuuuuuulte :)…L-am pus pe basistul din trupă să cânte „în pădurea cu alune”, la scenă mare, nu mai ştiu exact unde eram…dar a fost…bestial! 🙂 🙂 🙂

L. N.:Vorbeşte-ne despre experienţa ta de la X Factor.
A. P.: – Despre X Factor nu aş vrea să vorbesc foarte mult. A fost o experienţă…benefică pentru mine şi…cam atât! 🙂 🙂 🙂 Nu pot să spun mai multe…Sper că mă înţelegi…M-a învăţat să cânt sub presiune… 🙂 🙂 :)…nu cu pasiune 🙂 🙂 :).

L. N.:Unul dintre membrii formaţiei cu care concertezi la ora actuală este fratele tău – cum e să îl ai alături de tine pe scenă?
A. P.: – Mai sus îţi povesteam că l-am pus pe basistul din trupă să cânte, ei bine, era Florin, fratele meu! E foarte fain să-l am aproape de mine tot timpul, e cel mai „nebun” din trupă! 🙂 Şi ar grijă de mine, şi mă scoate din „belele”…nu degeaba e fratele mai mare, nu?

L. N.:Există vreun artist cu care ai fi interesată în mod deosebit să colaborezi pe viitor?
A. P.: – Dintre artiştii de la noi din ţară?…Aura Urziceanu.

Îi mulţumim încă o dată pentru răspunsuri Ancăi, iar pe voi, dragilor, vă lăsăm în compania vocii sale, într-un videoclip prezentând selecţiuni din apariţii live ale sale :).

Photo credits: George Grădinaru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s