Grafică poetică: Mihai Cătrună

Grafician, pictor, ilustrator. Aşa se recomandă Mihai Cătrună pe pagina sa personală, şi oricare privitor va fi de acord cu mine că este un artist plastic desăvârşit, cu un ochi bine format în ceea ce priveşte detaliile şi cu o mână la fel de bine formată, indiferent că lucrul asupra căruia se apleacă este grafică de carte sau de revistă sau pictură modernă/suprarealistă în ulei. Iar la imaginaţia şi talentul său se adaugă seriozitatea şi profesionalismul cu care tratează fiecare aspect în parte al lucrărilor pe care le realizează în mod impecabil.

 

Ceea ce nu scrie în mod direct în prezentarea acestuia, dar poate fi citit în fiecare dintre lucrările sale, este că e îndrăgostit în mod iremediabil de poezie şi mai ales de Eminescu, pe care l-a şi reprezentat grafic în diferite ipostaze în creaţia sa, tot acestuia dedicându-i şi numele uneia dintre revistele pe care le coordonează – “Eminesciana“, cea de-a doua revistă căreia îi poartă de grijă numindu-se “Pro Art”.

Că e îndrăgostit de poezie e un lucru ce nu poate fi pus la îndoială, mai ales dacă stai să îi priveşti lucrările – fiecare dintre acestea poartă, în fineţea liniilor, un vers ascuns, o rimă rafinată şi subtilă a sensibilităţii sale creatoare. Pentru Mihai grafica a căpătat şi capătă în permanenţă noi valenţe ale imaginii de dincolo de imagine, ale mesajului de dincolo de linie.

Astăzi vă propun să vizionaţi o mică galerie conţinând lucrări de grafică în tuş şi fineliner, doar o mică parte a pieselor sale care mi-au cucerit, irevocabil, inima, pe restul putând să le admiraţi pe blogul creatorului :).

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s