Aidan Andon – culoarea non-culorilor

A picta în ulei poate fi o provocare pentru un artist, în special când singurele culori utilizate sunt de fapt cele două aşa-numite non-culori, alb şi negru. Iar a ajunge să stăpâneşti întreaga gamă de griuri dintre cele două extreme, făcând astfel să apară pe pânză lumini şi umbre care mai de care mai expresive este o adevărată dovadă de măiestrie.

Aidan Andon este, după părerea mea, un pictor care a reuşit să “îmblânzească” acest mediu pretenţios de lucru şi este capabil să transforme esenţa opusurilor în creaţii pline de armonie şi rafinament. Monocromia, deloc uşor de stăpânit, îi este la îndemână, iar lucrările sale trădează un talent nativ, înclinat în mod deosebit spre portretistică. Indiferent însă dacă vorbim despre portret sau altceva, oricare dintre creaţiile lui Aidan demonstrează o fină cunoaştere şi recunoaştere a luminii şi umbrei, o profundă conştientizare a liniei şi a planului. În propriile sale cuvinte, “în jocul său albul se învăluie în întuneric iar negrul îşi dezvăluie asprimea.”

Dragi cititori, pe Aidan îl puteţi găsi şi contacta direct pe pagina sa, http://www.aidanandon.com/, iar eu vă las în continuare să admiraţi doar câteva selecţii din numeroasele sale picturi :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s