Dragoş Neagoe – introducere în arta auto-distructivă

Conceptul de artă auto-distructivă a fost introdus în anii ’60 de către Gustav Metzger, care încerca astfel să arate, similar mişcării dadaiste, cum distrugerea poate avea drept consecinţă o redefinire a artei şi o reconfigurare a ideilor. Sculptorul pe care vi-l prezint astăzi a adoptat acest concept, aplicându-l în propria sa creaţie, dând astfel privitorului ocazia să înţeleagă felul în care poate exista artă dincolo de artă şi viaţă dincolo de viaţă.

Azi vă invit doar să admiraţi o mică galerie cu lucrări de sculptură aparţinându-i lui Dragoş Neagoe – în numărul următor veţi putea să lecturaţi un interviu cu artistul pe care vi-l propun acum spre cunoştinţă, mai multe despre el putând să aflaţi momentan de pe pagina sa, https://dragosculptor.wordpress.com :).

Până atunci, mai menţionăm că o parte din lucrările de mai jos sunt elemente ale colecţiei prezentate în expoziţia HEADS, vernisată la Galeriile Carol pe data de 6 septembrie a.c., expoziţie ce mai poate fi vizualizată până la data de 21 octombrie şi al cărei curator este Raluca Băloiu.

Creditele pentru fotografia de profil aparţin Roxanei Şuşcă, restul fiind preluate din colecţia sculptorului, cu acordul personal al acestuia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s