Știați că…

  •   Cea mai mare cameră foto din lume a fost construită în 1900 și cântărea aproximativ 600 kg?

  •  Fotograful Marii Uniri de la 1918, Samoilă Mârza, nu a fost cel oficial, neavând astfel acces în cadrul evenimentului, motiv pentru care imaginile de la Unire sunt doar din exteriorul clădirii. Cel care ar fi trebuit să fotografieze evenimentul, pe numele său Arthur Bach, nu s-a mai prezentat din motive care nici până în prezent nu sunt cunoscute, acest fapt rezultând în lipsa imaginilor din sala în care s-a semnat actul Unirii.

 

  •  Prima fotografie care încă se păstrează și astăzi a avut o expunere de 8 ore? Practic, pentru a fi realizată, a avut nevoie să fie expusă la lumină timp de 8 ore în continuu.

 

  • Primul fotojurnalist de război din lume a fost un român – fotograful și pictorul Carol Popp de Szathmari, care a realizat primele fotografii ale războiului din Crimeea.

 

  •  Cuvântul “fotografie” a luat naștere în 1892 de către cel care a inventat mai târziu și termenii atât de cunoscuți precum “negativ” și “pozitiv”, matematicianul și astronomul britanic Sir Frederick William Herschel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s