Alex & The Fat Penguins – ” Nu mă pot proiecta fără muzică “

Pe Alex l-am cunoscut acum 3 ani, atunci când filma clipul pentru piesa “Broken heart in a motel”. De atunci apreciez muzica pe care o face și pasiunea pe care o pune în fiecare piesă, pentru că trebuie să recunosc că puține trupe românești de rock au reușit să mă facă să mă simt ca la un concert din străinătate. Dacă vreți și voi să faceți cunoștință cu Alex, vă invit să citiți rândurile de mai jos 🙂

R.I.: De când și de ce muzică rock? Voi începe direct cu această întrebare, fiindcă simt cumva că este un element destul de important în viața ta. Când a început pasiunea pentru acest gen de muzică?

A.C.: De când eram foarte mic. Totul se trage din familie, tatăl meu a avut trupa lui (rock, dar făceau multe coveruri) , în care activa ca bassist. De la el am învățat bazele.

R.I.: Ai plecat în Franța pentru a profesa medicina dentară. Cum ți-a venit ideea să creezi o trupă și mai ales, să te întorci în România pentru a-ți promova muzica?

A.C.: Muzica a fost înaintea medicinei, sau… oul înaintea găinii :)))) Am avut prima trupă încă de când eram în liceu, deci nu e o idee nouă ce mi-a apărut din senin în timp ce scoteam dinți pacienților :)) Proiectul “Alex& The Fat Penguins” a fost lansat când deja eram plecat din România, iar totul a venit natural, un tribut muzicii, artă pe care o iubesc.

R.I.: Cum se îmbină jobul cu pasiunea? Este destul de greu, îmi imaginez, considerând că ambele necesită destul de mult timp.

A.C.: Cel puțin pentru mine, proiectele importante necesită mult timp și muncă, deci e normal să fie greu, îmi confirmă faptul că e valoare acolo. Where there is a will, there is a way.

R.I.: Dacă ar fi să găsești o legătură între meseria ta de medic stomatolog și muzica ta, care ar fi?

A.C.: Medicina vindecă, la fel și muzica, chiar dacă două corpuri diferite. În medicină, ca să incizezi țesuturile, bisturiul trebuie să fie ascuțit și steril, în muzică el ( bisturiul) este vocea care atinge notele într-o simbioză perfectă cu versurile, doar așa poți “inciza” sufletele ( ca să le poți deschide).

R.I.: Cât de greu este să faci muzică în România? Crezi că dacă ai fi încercat același lucru în Franța ai fi avut rezultate mai bune acolo? 

A.C.: Cum am menționat mai sus, ceea ce este ușor îmi confirmă faptul că nu este valoros. Momentan cântăm în România pentru că e locul nostru de suflet, dacă lucrurile vor căpăta amploare, poate vom merge și spre Europa de vest.

R.I.: Te-ai gândit să compui și melodii în limba franceză, având în vedere că petreci destul de mult timp în Franța?

A.C.: M-am gândit, dar mai am nevoie de timp să pot stăpâni limba franceză atât de bine încât să mă pot juca cu vorbele, așa cum o fac în română, sau engleză.

R.I.: Care este povestea din spatele numelui trupei?

A.C.: Pinguinii, pentru mine, sunt niște ființe care-mi inspiră optimism, în ciuda mediului neprielnic ( vorbim de pinguinii din Antarctica). Grași, la fel ca sufletele noastre.

R.I.: Dacă ar fi să alegi o singură melodie din toate cele pe care le-ai creat până acum, care ar fi și de ce?

A.C.: Greu 🙂 E ca și cum ai ruga o mamă să aleagă copilul preferat. Daaar, ca orice părinte, păcătuiesc și aș spune , că Quantum Physics, este o piesă care are o încărcătură diferită. Am compus-o în perioada în care mi-am pierdut bunica, unul din cei mai importanți oameni din viața mea.

R.I.: Ce formații sau soliști te inspiră? Ce muzică asculți atunci când nu creezi?

A.C.: Sunt foarte mulți muzicieni/trupe care-mi plac, dar două mi-au schimbat viața și percepția despre ea ( viață) : Foo Fighters și Red Hot Chili Peppers. Sunt mulți alții, muzica country din nou, îmi place foarte mult. Artiști pe care i-am descoperit recent, și care-mi plac : JP Cooper, Allen Stone, Tom Walker.

R.I.: Dacă nu ai avea ca hobby muzica, ce altceva ți-ar mai plăcea să faci?

A.C.: Mhhhh, nu mă pot proiecta fără muzică. Îmi place mult cinematografia ( regie, scenarii, montaj, filmat) , pentru majoritatea clipurilor ATFP , m-am implicat în mod direct în producție .

R.I.: Urmează un album? Și când putem să te vedem în următorul concert?

A.C.: Da, urmează un album și suntem entuziasmați. Am programat înregistrările în octombrie, iar lansarea în februarie 2020 ( știu, pare departe, dar acuș trece). Iar, la nivel de cântări, avem o vară plină, vom cânta în toată țara, cel mai apropiat concert va fi pe 17 mai la Arad. Suntem nerăbdători, fiind primul nostru concert în vestul țării.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s