Iunie 2014

În august 1925 la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, se menţiona pentru prima dată Declaraţia pentru Protecţia Copilului şi adoptarea unei zile internaţionale dedicate acestei categorii de vârstă. La noi, în România, ea a fost serbată întâia oară la dată de 1 iunie 1950, şi de atunci, în fiecare an, în prima zi de vară, în centrul atenţiei se găsesc aceste dovezi ale miraculosului – copiii.

Copilăria ar trebui să fie, fără excepţie, o vârstă a fericirii, o vârstă de care să ne aducem mereu aminte cu bucurie nostalgică şi să ne încerce un fior de tristeţe în faţa efemerului ei, şi ar trebui din aceste cauze să o protejăm şi să facem tot posibilul ca, aceia care sunt încă în acea etapă a vieţii, să se bucure de ea fără restricţii.

Tocmai pentru motivele de mai sus, astăzi, în paginile noastre, o parte dintre artiştii minunaţi despre care am avut plăcerea să scriem până în prezent au acceptat să se “joace” puţin de-a copilăria, amintindu-şi de acea perioadă din viaţa lor şi dăruindu-ne cu multă dragoste fragmente din propriul lor suflet. Aşa că vom încheia aici această introducere, invitându-vă să regăsiţi copilul din voi şi să vă bucuraţi laolaltă cu toţi invitaţii noştri de această zi cu totul specială: Ziua Copilului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s