Despre noi

“Din dragoste pentru artă” nu e o revistă. Nu e un jurnal. Sau nu încă. Deocamdată e doar un blog cu pretenţii şi speranţe de transformare în ceva mai mult. Iniţial aveam de gând să începem în forţă, cu o publicaţie online de anvergură, care să apară lunar, dar pentru că deocamdată „redacţia” noastră este una mică, posibilităţile noastre relativ reduse, şi fiecare din noi are multe alte proiecte pe lângă acesta, ne-am dat seama că e important să facem primul pas şi să deschidem porţile, să începem de la stadiul de blog şi apoi să creştem.

Cum am pornit acest proiect? „Din dragoste pentru artă” s-a născut dintr-un impuls de a sprijini arta şi artiştii români, indiferent de câmpul în care activează, mai ales pe cei aflaţi la început şi care au nevoie de oameni care să aibă încredere în ei şi în ceea ce fac. Pentru că, dragilor, am văzut şi am cunoscut români ale căror suflete nasc minuni artistice în orice domeniu v-ar putea trece prin cap, şi nu înţelegem de ce mândria că îi avem e la o scară atât de mică. Aşa că am creat acest blog pentru a demonstra nevoia noastră, a tuturor, de frumos,  pentru a arăta că frumosul este întotdeauna lângă noi, într-un fel sau altul, şi că trebuie doar să vrem să îl vedem, şi pentru că noi credem ca arta românilor merită preţuită la adevărata ei valoare.

Iniţial am vrut un nume legat de tradiţionalele muze, dar apoi am renunţat şi după o bună bucată de timp în care ne-am stors creierii trecând pe rând prin cele mai trăznite sau serioase denumiri, l-am adoptat pe cel de-acum.  De ce nu muze? Pentru că oricum la ora actuală clasicele muze nu ar mai face faţă varietăţii de arte apărute. De ce nu altceva? Pentru că suna insuficient. De ce „Din dragoste pentru artă”? În primul rând, întrucât „de ce” e una din întrebările definitorii ale rasei umane, Raluca s-a gândit să aplice una din lectiie învăţate de ea însăşi de la viaţă, şi anume…de ce NU?! Artă întâlnim la fiece pas, respirăm în fiecare moment, şi tot artă poate fi şi cel mai banal lucru privit din perspectiva potrivită. Până la urmă, viaţa în sine poate fi o artă. Una mai aparte însă 🙂 . Şi în al doilea rând, pentru că dacă există vreun lucru care uneşte la bază toate artele, acela este dragostea – dragostea pentru frumos, pentru creaţie şi creativitate, pentru imaginaţie, pentru creştere spirituală. Dragostea faţă de tot ce reprezintă arta nu va fi niciodată un clişeu – şi sperăm să demonstrăm asta.

Ce găsiţi în paginile noastre? Prezentări, interviuri, imagini, articole, toate cu şi despre români care au descoperit cotloane ale frumosului în direcţii mai mult sau mai puţin obişnuite şi care merită atenţia şi admiraţia celor din jur.

Ce sperăm? Să va placă, să va deschidă ochii şi să ajutaţi la creşterea nu a micului nostru blog, ci a oamenilor şi lucrurilor despre care vă vorbim.

Suntem Liliana Negoi, Raluca Ioana Chipriade, Maria Cîţu şi Ana Celea şi vă urăm bun venit pe pagina noastră!

13 thoughts on “Despre noi

  1. Putere şi inspiraţie pentru ducere cât mai sus/departe a respectivului “deocamdată blogului cu pretenţii şi speranţe de transformare în ceva mai mult”.
    Voi fi cu ochii pe transformare. 🙂
    Felicitări maxime! 🙂

  2. si eu va multumesc tuturor oentru sprijin si trebuie sa marturisesc faptul ca e un sentiment extraordinar cand vezi atatia oameni care apreciaza ceea ce facem 🙂 imi cer scuze ca eu nu pot raspunde la comentarii cu atata promptitudine insa job-ul meu nu-mi permite accesul la site pe timpul zilei 🙂

  3. bravo dar nu doatr atat. uite si critica: incercati sa nu plictisiti cititoru’ cu articole cat roata de la tractor. bafta! decat un articol cat roata si plictis cat tractoru mai bine o poveste in 4 – 5 episoade 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s