Alexandru George – “Am pornit pe această cale din pasiune”

R.I: 10403962_693900077332251_1354387830510676766_oNe-am cunoscut de pe grupurile de fotografie pe care le regăsim pe internet și încă de atunci am rămas impresionată nu doar de imaginile tale dar și de perseverența pe care ai arătat-o cu fiecare cadru tras. Spune-mi te rog când ai luat prima dată camera în mână și când te-ai decis că vrei să continui pe drumul acesta?

A.G: În urmă cu doi ani, am primit cadou un aparat foto, Olympus E-330, cu ajutorul căruia am încercat primele cadre fotografice nocturne. Din acel moment m-am îndrăgostit de fotografie și am decis să-mi continui drumul, în acest domeniu.

R.I: “Specialitatea” ta sunt nocturnele și peisajele. Dacă ar fi să fotografiezi altceva ce anume ți-ar plăcea să surprinzi în cadrele tale? Ce alt tip de fotografie te mai atrage?

A.G: Sunt foarte pasionat, de asemenea, de fotografia sportivă datorită instantaneelor unice pe care acest gen de fotografie îl oferă dar și de imaginile captate de la înălțime, prin intermediul cărora pot reda un ansamblu perfect și detaliat.

R.I: În prezent există foarte mulți posesori de aparate semi-profesionale sau chiar profesionale cărora le place să se autodenumească fotografi. Există de asemenea și fotografi foarte buni în munca lor. Ce anume crezi că te face să fii diferit de alții din breaslă și cât de greu este să nu repeți idei, sau să cazi în clișeu?

A.G: În primul rând, eu nu mă numesc fotograf. Mai am mult până la a-mi însuși o titulatură ca aceasta. În al doilea rând, ceea ce fac, fac cu sufletul și am pornit pe această cale, din pasiune. Totodată, în domeniul fotografic, există loc pentru toată lumea. Însă, diferența între mine și ceilalți, este conturată de domeniul ales, de înclinația și pasiunea mea pentru fotografia nocturnă, tematică, de altfel, prea puțin abordată de către ceilalți din breaslă.

R.I: Ești câștigătorul concursului “Ochiul magic 2014”. Cât de mult te-a ajutat faptul că ai câștigat concursul și totodată câte piedici ți-a adus (dacă este cazul)?

A.G: Piedici? Nu, nici vorbă. Dar, nici nu pot spune că m-a ajutat în vreun fel sau că m-a schimbat cumva. Am rămas și voi rămâne același eu. Oportunitățile și ocaziile mi le consolidez în continuare, eu însumi, făcând sacrificiile necesare pentru aceasta. Nu câștigarea unui concurs te face fotograf.

R.I: Care sunt greșelile pe care tinde să le facă un fotograf care se află la început de drum și ce ar trebui să facă pentru a le evita?

A.G: Majoritatea pleacă la drum, pe ideea de a face bani din fotografie. Totodată, mulți se consideră fotografi din momentul în care dețin un DSLR. Complet greșit! Fotograf devii în timp, perseverând. Presupune multă muncă, multe informații, dar și talent. Nu le ai sau ignori informațiile necesare?! Atunci nu îți mai rămâne decât să vinzi DSLR-ul, căci l-ai deține degeaba.

10255061_668573423198250_5294320040853720964_o

R.I: Știu că îți place foarte mult să călătorești și mereu surprinzi plăcut cu cadre realizate prin țară. Cum arată o vacanță perfectă pentru tine?

A.G: O vacanță perfectă ar fi una nocturnă, care m-ar ajuta să prind cadre cât mai interesante.

R.I: Ce îți place să faci atunci când nu fotografiezi? Ce alte hobby-uri mai ai?

A.G: Îmi plac enorm drumețiile montane și de aceea deseori, prefer să mă retrag și să străbat potecile munților.

R.I: Te-ai gândit la un proiect sau la un concept prin intermediul căruia să schimbi ceva în România, având în vedere faptul că iubești locurile și peisajele de la noi din țară?

A.G: Absolut. Am un proiect în lucru încă din septembrie, anul trecut dar, nu voi dezvălui încă detalii.

R.I: Care este cel mai important lucru de care trebuie ținut cont în realizarea unei fotografii din punctul tău de vedere?

A.G: Hmm…sunt foarte multe puncte importante, dar cel mai important lucru, abordarea subiectului și ceea ce dorești să trasmiti prin fotografia pe care dorești să o faci. Trebuie să faci o tură de recunoaștere pe timp de zi în cazul meu optând pentru fotografia nocturnă, cercetez zona, îmi iau puncte de reper, chiar dacă pe timp de noapte sunt foarte greu de observat, și întotdeauna lanterna este sfântă ! Au fost cazuri anul trecut când am plecat în Turul României – unele zone le-am făcut pe timp de zi, iar unele pe timp de noapte, mi-am luat puncte cheie, totul fiind notat pe agendă.

R.I: Care este cea mai dragă fotografie realizată de tine și de ce?

A.G: Nu am o fotografie dragă, toate îmi sunt dragi. De ce? Pun suflet în ceea ce fac, chiar dacă unii au impresia că sunt “nebun”. Sunt “nebun” pentru libertatea mea și timpul meu !

 

Fotografia realizată cu OLYMPUSUL E-330 cu 2 ani în urmă

poza 1 olympus

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s