Francesca Velicu – atunci când baletul e totul

Francesca Velicu a început studiile de balet la vârsta de 3 ani la şcoala “Educa”, iar doamna profesor Jaqueline Bratu i-a insuflat dragostea pentru dans şi i-a dat ocazia prin spectacolele minunate ale şcolii să simtă bucuria de a fi pe scenă.

Odată cu dansul, a început studiul muzicii (a absolvit cu premiul II Şcoala de Muzică nr. 5, secţia pian, la clasa prof. dr. Marina Dragomirescu) şi al picturii (a absolvit cursuri de specialitate organizate de Galeria Basil din Bucureşti, unde a studiat tehnici de pictură, creion, point seche, pictură pe sticlă, timp de 4 ani), dar a învins dansul, pentru care a lăsat orice deoparte.

După o listă impresionantă de realizări între anii 2008-2012, în perioada 25 iulie – 05 august 2012 Francesca a participat la cursul de vară organizat de Bolshoi Balet Academy şi Russian American Foundation în Middlebury, Conneticut, Statele Unite ale Americii. Urmare a absolvirii acestui stagiu, a talentului şi tenacităţii de care a dat dovadă, Francesca a primit din partea Academiei de Balet Bolshoi din Moscova invitaţia şi acceptul de a se pregăti timp de un an în cadrul acestei prestigioase şcoli mondiale de balet.

La doar 17 ani a debutat pe scena Operei Naţionale Bucureşti, iar finalul de stagiune de anul acesta a aflat-o ca solistă a ONB, în rolul titular din “Tema şi variaţiuni” în coregrafia lui George Balanchine, spectacol pregătit de Patricia Neary, stea a New York City Ballet, una din muzele celebrului coregraf.

Avem a mulţumi lui Alexandru Marinescu pentru grija şi atenţia cu care ne ţine la curent pe pagina www.baletromania.ro în ceea ce priveşte realizările Francescăi şi ale tuturor celorlalţi tineri care îşi urmează visul acesta plin de graţie care este baletul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s